Kriskó Mária Gyógycentrum

6400 Kiskunhalas, Dózsa Gy u. 26.

krisko.maria@gmail.com

Kriskó Mária Gyógycentrum

Kriskó Mária Blog

Testünk üzenete: A pajzsmirigy alulműködés és túlműködés lelki okai

A pajzsmirigy nem csupán egy fizikai szerv, hanem a mélyebb lelki üzenetek hordozója is. Ha  alul vagy túlműködik, akkor nem csupán testünk igényeit, de lelkünk szavait is figyelembe kell vennünk. Amikor elfogadjuk és megértjük testünk és lelkünk jelzéseit, képesek leszünk a gyógyulás útjára lépni, és egyúttal megtalálni a belső békességet is.

A pajzsmirigy alulműködés bölcs tanítása

Az alulműködés általában a test lassabb működését eredményezi, és olyan kellemetlen tünetekkel járhat, mint a fáradtság, hízás, hidegérzet és depresszió. Ezek a tünetek gyakran többet jelentenek, mint amennyit először gondolnánk. Az alulműködés lelki háttere gyakran az önkifejezés hiányában keresendő. Azok, akik nehezen tudnak kommunikálni érzéseikről vagy akiknek nehézséget okoz saját maguk elfogadása, hajlamosabbak lehetnek a pajzsmirigy alulműködésére. Az önsajnálat, a kishitűség és a negatív gondolkodásmód mind hozzájárulhatnak ehhez az állapothoz. Az alulműködés tehát általában arra utal, hogy lelkünkben valami elfojtott. Talán nem mertünk kifejezni valamit, vagy nem mertünk megosztani egy mély érzést. 

Az alulműködés mögött álló lelki okok felderítése és megértése fontos lépés lehet az egészség helyreállításában. Az önismeret elmélyítése, a kommunikációs készségek fejlesztése és az érzelmi blokkok feloldása mind hozzájárulhatnak a pajzsmirigy működésének javulásához. Az alulműködés arra ösztönöz bennünket, hogy szembenézzünk belső hangunkkal, és megnyissuk szívünket az önismeret és az elfogadás előtt.

Pajzsmirigy túlműködés: A folyamatos harc

Amikor a pajzsmirigy túlműködik, szervezetünk fokozott aktivitásba kezd, és olyan tüneteket produkál, mint a szapora szívverés, izzadás és fokozott ingerlékenység. Ez a betegség általában a stressz és a belső harc jele lehet. Azok, akik állandóan túl sokat vállalnak magukra, akiknek folyamatosan szükségük van arra, hogy bizonyítsanak vagy akiknek nehézséget okoz a relaxáció és a pihenés, hajlamosabbak lehetnek a pajzsmirigy túlműködésére. Az állandóan készenléti állapot, a belső harc mind hozzájárulhatnak ehhez az állapothoz, hiszen amikor testünk túl sokat dolgozik, lelkünk is túlterheltté válik. Nem hagyhatod figyelmen kívül tested jelzéseit: így próbálja meg felhívni figyelmedet arra, hogy hiányzik a belső béke és harmónia az életedből.

A túlműködés mögött álló lelki okok felderítése és kezelése rendkívül fontos a teljes gyógyulás érdekében. Az önismeret elmélyítése, a stresszkezelési technikák elsajátítása és az érzelmi egyensúly helyreállítása mind segíthetnek a pajzsmirigy működésének normalizálásában.

A gyógyulás útja: Harmónia testben és lélekben

Fontos megértened, hogy a kibillent hormonrendszer egyensúlyának visszaállításához nemcsak külső, hanem belső változásokra is szükség van. Első lépésként érdemes lehet megérteni és elfogadni saját testünk és lelkünk üzeneteit, és nyitottan szembenézni azokkal az érzelmi és viselkedésbeli mintákkal, amelyek hozzájárulhatnak a pajzsmirigy működésének kibillenéséhez.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a pajzsmirigy alul- vagy túlműködés diagnosztizálása és kezelése orvosi feladat, nagyon fontos az ő segítsége. Amikor valaki a tünetek alapján pajzsmirigy problémával fordul hozzám a személyes konzultáción, sosem diagnosztizálok. Abban viszont tudok segíteni, hogy feltárjuk a háttérben húzódó lelki tényezőket. Visszalépve az egyén múltjába, megvizsgálom, mi indította el az adott problémát, milyen események, traumák vagy érzelmek játszottak szerepet. Célom a negatív érzelmi blokkok megszüntetése és átírása pozitív érzelmekre. Kérdéseket teszek fel, hogy megértsem, miért kapta az adott személy éppen ezt a tünetet, mit tanulhatott belőle, és az egész negatív programot és érzelmi csomagot átírom pozitív megoldássá. Az érzelmi változás gyakran fizikai változást is hoz, és jelentős előrelépést eredményezhet a gyógyulás útján.

Hozzászólás

Rólam

Kriskó Mária vagyok, Theta Healing konzulens és instruktor, Craniosacrális terápiát használó gyógymasszőr.

Legutóbbi bejegyzéseim

Kövess a facebook oldalamon

Változás csodája
-
Mini Ásás

– ONLINE –

DÍJMENTES KONZULTÁCIÓ!