Kriskó Mária Gyógycentrum

6400 Kiskunhalas, Dózsa Gy u. 26.

krisko.maria@gmail.com

Kriskó Mária Blog

Félelem, magabiztosság hiánya, megbocsátás

Érdekes témákat hoztam neked mára!

-Félelem

-Magabiztosság hiánya

-Megbocsátás képessége

3 olyan téma, amely igencsak mozgatja a tudatalattink működését.

Hogyan teszi ezt?

Erről igencsak kevés fogalmunk van, mivel tudatos részünkkel a hétköznapjainknak csupán 8-9% -át vagyunk képesek irányítani.

A többi 92% a tudatalattink irányítása alatt zajlik, és fogalmunk sincs, miért cselekszünk bizonyos dolgokat; miért reagálunk valamire úgy ahogyan, vagy miért nem reagálunk amikor, kéne.

Nézzük szép sorjában.

Félelem

Félni minden ki fél.Természetes folyamat. Ez az egónk hatalmas nagy eszköztára ahhoz, hogy megvédjen, életben tartson bennünket.

Ezeket a félelmeket sok helyről hozzuk.

Lehet a félelem valamilyen csoport tudatosságból merítve. Pl hallasz a tv-ben egy reklám anyagot 40 év felett: ez és ez van….és itt kihagynám a felsorolást amit az egyéb gyógyszergyártók felsorolnak.. De tényleg ez van? Utánajártál már valaha is ennek?

Pár ember nézőpontja

Lehet 7 generációnál régebben megélt ősöd egy olyan félelmet, hogy elvették a vagyonát, kisemmizték, akkor a későbbi utódai – köztük te is – ragaszkodsz ahhoz, amid van, amiért megdolgoztál, és nem szívesen adod tovább másnak, mert attól tartasz, ha odaadod, nem biztos, hogy másikat tudsz majd szerezni helyette.

Mit csinálsz?
Nehezen adod ki a pénz, félsz, nem jut neked, amikor szeretnél magadnak vásárolni egy drága elegáns ruhát, mert attól tartasz, amire tényleg nagyon kell, nem fog a rendelkezésedre állni.

Szűkösnek látod a helyzetet. Vagy pont ellentétesen fogsz gondolkodni.Gyorsan elköltöd. De miért is?

Azért, mert a tudat alatti fél attól, hogy ha nem költi el, elveszik tőle mások.

Ezért inkább elköltöd magadra, még akkor is, ha lenullázod a kasszád, csak hogy ne vehessék el tőled. Hozod azt a mintát, hogy az őstől is elvették, pedig megdolgozott érte.

Ravasz ez az egó, ahogyan játszik velünk.

Hozzuk a mintát a félelemről apától, anyától generációs szinten 7 felmenőig, amit a DNS formájában tárolunk.

Lehetett ez a félelem pl gyenge vagyok, én nem tudok szembeszállni a munkaadómmal, vagy azt gondolom, neki akkora a hatalma, nincs értelme szembeszállni vele.

A következő ahonnan a félelem elindulhat, amikor megérkezel pocaklakóként az anyuka hasába, s ott szembesülsz nem várt baba voltál. Elkezdesz berezelni, anyuka félelemét átvenni, mi fog most történni? Elvetetnek?  Nem fognak szeretni? Telis tele félelemmel.

A lélek szint, amikor már elmúlsz 7 éves, megtanulsz új tapasztalatok révén saját véleményt formálni. Azért, mert rájössz arra ,hogy anya ugyan félt a víztől, de te találkoztál olyan emberrel, aki megszerettette veled a vizet, mert kiváló edző volt. A félelmeid így változnak pozitív képpé.

Az a jó a félelemben, hogy a valódi veszélyhelyzettől valóban megvéd.

Nem fogsz 100 méter magasságból leugrani a tengerbe, mert tudni fogod, az valóban veszély.

De ha te mint szülő, egyre kevesebb félelmet hordozol magadban, annál kevesebb félelmet fogsz átadni gyermekednek. Nem leszel egy aggódós anyuka, apuka, aki a széltől is óvja csemetéjét.

Ha magadat is megszabadítod saját felesleges félelmeidtől, ami valójában illúzió, nagy nyereséget kapsz cserébe. Szabadságot. Kiteljesedést. Korlátlanságot. Merészséget. Önazonosságot. Identitást. – sorolhatnám a sort.

Ezt a félelmet meg lehet tanulni elengedni a Theta technika segítségével. Ami már elavult minta, azt engedd el, tanulj meg saját magad bátor önvalója lenni. Ebben tud segíteni neked ha megvásárolod a Félelem elengedése című meditációmat.

Érdekel a félelem elengedése meditáció >>

Magabiztosság hiánya

A magabiztosságot pici gyermekkortól tanuljuk folyamatosan.

Amikor elindulunk járni, beszélni, egyedül eljátszani, megcsinálni egy homokvárat…

Az óvodában verset megtanulni, énekelni, táncolni, az iskolában írni, olvasni.

Nagyon fontos, hogy időben megkapd hozzá a megfelelő támogatást, gondoskodást, simogatást, ha kell, biztatást, odafigyelést.

Fontos a szülői elismerés, hogy bízzanak, higgyenek benned, ösztönözzenek téged.

Az önbizalmat akkor tudod magadnak elsajátítani, ha “megfelelő kezekbe kerülsz”.

Vagyis olyan szülőpárt választasz, aki ebben partner, sokat dicsér, biztat, ösztönöz, táplál akár anyatejjel sokáig, ha neked ez az igényed.

Ha a leszületésedkor te azt döntötted el magadban, mint lélek, hogy tanulod az elfogadást, az önállóságot, a magabiztosságot, a határozottságot, kiállni magadért tulajdonságot, értékességet, elismertséget, szeretni önmagad, akkor olyan szülőpárt  fogsz választani, akik ezekkel a tulajdonságokkal nem rendelkeznek, ezért magadnak kell megteremteni, s általad a szüleidnek is megtanítani. Ha élnek szüleid, sok mindent tanítasz nekik, s ők is neked.

Van lehetőséged ezen változtatni, ha azt érzed, szeretnél ebben fejlődni, hogy magabiztossá válj.

Segítek neked ebben ha megvásárolod a MAGABIZTOS NŐ meditáció hanganyagot.

Érdekel a magabiztos nő meditáció >>

Megbocsátás képessége

Ha azt érzed, veled állandóan kibabrálnak, kihasználnak, lenéznek, megaláznak, kisemmiznek, semmibe vesznek, megbüntetnek, értéktelennek tartanak, a bőrödet is lenyúzzák, az sem elég, bármennyit adsz, az sem elég, méltatlanul bánnak veled, kitagadnak, nem szólnak hozzád, mert méltatlannak tartanak szót váltani veled, nagyképűek veled, megaláznak, elárulnak, megcsalnak, nem tartanak elég szépnek és kritizálnak folyton, vagy te csinálod mindezt magaddal bűntudatot, szégyent okozva magadnak, akkor van egy jó hírem!

Van számodra egy ingyenes meditációm, amely segít őszintén megbocsátanod azoknak, akik így bánnak veled, vagy akár magadnak.

Hidd el, nem mindenkivel teszik ezt meg; csak azokkal csinálják az emberek, akik azt választották leszületéskor, hogy megtanulják ebben a jelen testben a megbocsátást.

Tehát az élet olyan embereket küld neked, akik felé megtanulhatod a megbocsátást.

Ha őszinte a megbocsátás önmagadnak, vagy másnak, óriási energiád fog felszabadulni általa.Cserébe kapsz egy teremtő lényt, aki képessé válik rengeteg csodának a megvalósítására.

Megbocsátás meditáció >>

***

Lehetőséged van megvásárolni egy vagy két db hanganyagot,  ami segít a félelmeid letételéhez, és magabiztossá válnod.. Ha nincs módod erre, akkor is van ajándék a számodra: a megbocsátás meditáció.

A vásárolt hanganyagot kérlek tartsd meg magadnak, értéket képvisel. Köszönöm, ha tiszteletben tartod ezt.

Viszont ha tetszett, beszélj róla másoknak, hogy ők is megvásárolhassák. Köszönöm, ha ezt  megteszed és hálás vagyok érte!

A meditációk elérhetőségei:

Félelem elengedése meditáció >>

Magabiztos nő meditáció >>

Megbocsátás meditáció >>

A megbocsátás meditációt ingyen letöltheted az oldalamról.

Csodást önfejlődést kívánok:

Marika

Megosztás:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Hozzászólás

Rólam

Kriskó Mária vagyok, Theta Healing konzulens és instruktor, Craniosacrális terápiát használó gyógymasszőr.

Legutóbbi bejegyzéseim

Kövess a facebook oldalamon