Kriskó Mária Gyógycentrum

6400 Kiskunhalas, Dózsa Gy u. 26.

krisko.maria@gmail.com

Kriskó Mária Gyógycentrum

Kriskó Mária Blog

Félelem leküzdése, magabiztosság fejlesztése, megbocsátás

Érdekes témákat hoztam neked mára!  Három olyan téma, amely igencsak mozgatja a tudatalattink működését: a félelem, a magabiztosság hiánya és a megbocsátás képessége. Hogyan teszi ezt?

Erről igencsak kevés fogalmunk van, mivel tudatos részünkkel a hétköznapjainknak csupán 8-9% -át vagyunk képesek irányítani. A többi 92% a tudatalattink irányítása alatt zajlik, és fogalmunk sincs, miért cselekszünk bizonyos dolgokat; miért reagálunk valamire úgy ahogyan, vagy miért nem reagálunk amikor, kéne.

Nézzük szép sorjában.

A félelem eredete és leküzdése 

Félni mindenki fél. Természetes folyamat. Ez az egónk hatalmas nagy eszköztára ahhoz, hogy megvédjen, életben tartson bennünket. Ezeket a félelmeket sok helyről hozzuk. Lehet a félelem valamilyen csoport tudatosságból merítve. Pl hallasz a tv-ben egy reklám anyagot 40 év felett: ez és ez van….és itt kihagynám a felsorolást amit az egyéb gyógyszergyártók felsorolnak.. De tényleg ez van? Utánajártál már valaha is ennek?

Pár ember nézőpontja

Lehet, hogy 7 generációval ezelőtt  az egyik ősöd megélt egy nagy félelmet. Elvették a vagyonát, kisemmizték, így a későbbi utódai – köztük te is – ragaszkodnak ahhoz, amilyük van, amiért megdolgoztak Nem szívesen adod tovább másnak, mert attól tartasz, ha odaadod, nem biztos, hogy másikat tudsz majd szerezni helyette.

Mit csinálsz? Nehezen adod ki a pénz, félsz, nem jut neked, amikor szeretnél magadnak vásárolni egy drága elegáns ruhát, mert attól tartasz, amire tényleg nagyon kell, nem fog a rendelkezésedre állni.

Szűkösnek látod a helyzetet. Vagy pont ellentétesen fogsz gondolkodni. Gyorsan elköltöd. De miért is? Azért, mert a tudatalatti fél attól, hogyha nem költi el, elveszik tőle mások. Ezért inkább elköltöd magadra, még akkor is, ha lenullázod a kasszád, csak hogy ne vehessék el tőled. Hozod a mintát: az őstől is elvették, pedig megdolgozott érte.

Ravasz ez az egó, ahogyan játszik velünk. Hozzuk a mintát a félelemről apától, anyától generációs szinten 7 felmenőig, amit DNS formájában tárolunk.

Lehetett ez a félelem például a gyengeség érzése, én nem tudok szembeszállni a munkaadómmal, talán azt gondolom, neki akkora a hatalma, hogy nincs értelme szembeszállni vele.

A következő ahonnan a félelem elindulhat, amikor megérkezel pocaklakóként az anyuka hasába, s szembesülsz azzal, hogy nem várt baba voltál. Elkezdesz berezelni, anyuka félelmét átvenni, mi fog most történni? Elvetetnek?  Nem fognak szeretni? Telis tele félelemmel.

A lélek szint, amikor már elmúlsz 7 éves, megtanulsz új tapasztalatok révén saját véleményt formálni. Azért, mert rájössz arra, hogy anya ugyan félt a víztől, de te találkoztál olyan emberrel, aki megszerettette veled a vizet, mert kiváló edző volt. A félelmeid így változnak pozitív képpé.

Az a jó a félelemben, hogy a valódi veszélyhelyzettől valóban megvéd. Nem fogsz 100 méter magasságból leugrani a tengerbe, mert tudni fogod, ez valóban veszélyes. De ha te mint szülő, egyre kevesebb félelmet hordozol magadban, annál kevesebb félelmet fogsz átadni gyermekednek. Nem leszel egy aggódós anyuka, apuka, aki a széltől is óvja csemetéjét.

Ha magadat is megszabadítod saját felesleges félelmeidtől, ami valójában illúzió, nagy nyereséget kapsz cserébe. Szabadságot. Kiteljesedést. Korlátlanságot. Merészséget. Önazonosságot. Identitást. – sorolhatnám a sort.

Ezt a félelmet meg lehet tanulni elengedni a Theta technika segítségével. Ami már elavult minta, azt engedd el, tanulj meg saját magad bátor önvalója lenni. Ebben tud segíteni neked ha megvásárolod a Félelem elengedése című meditációmat.

Érdekel a félelem elengedése meditáció >>

Magabiztosság hiánya, fejlesztése

A magabiztosságot pici gyermekkortól tanuljuk folyamatosan. Amikor elindulunk járni, beszélni, egyedül eljátszani, megcsinálni egy homokvárat… Az óvodában verset megtanulni, énekelni, táncolni, az iskolában írni, olvasni. Nagyon fontos, hogy időben megkapd hozzá a megfelelő támogatást, gondoskodást, simogatást, ha kell, biztatást, odafigyelést. Fontos a szülői elismerés, hogy bízzanak, higgyenek benned, ösztönözzenek téged. Az önbizalmat akkor tudod magadnak elsajátítani, ha „megfelelő kezekbe kerülsz”. Vagyis olyan szülőpárt választasz, aki ebben partner, sokat dicsér, biztat, ösztönöz, táplál akár anyatejjel sokáig, ha neked ez az igényed.

Ha a leszületésedkor te azt döntötted el magadban, mint lélek, hogy tanulod az elfogadást, az önállóságot, a magabiztosságot, a határozottságot, hogyan kell kiállni magadért, értékességet, elismertséget, szeretni önmagad, akkor olyan szülőpárt  fogsz választani, akik ezekkel a tulajdonságokkal nem rendelkeznek, ezért magadnak kell megteremteni, s általad a szüleidnek is megtanítani. Ha élnek szüleid, sok mindent tanítasz nekik, s ők is neked.

Van lehetőséged a változásra, ha azt érzed, szeretnél ebben fejlődni, magabiztossá válni. Segíthetek neked ebben,  a MAGABIZTOS NŐ meditáció hanganyag neked szól

Érdekel a magabiztos nő meditáció >>

Megbocsátás képessége

Ha azt érzed, veled állandóan kibabrálnak, kihasználnak, lenéznek, megaláznak, kisemmiznek, semmibe vesznek, megbüntetnek, értéktelennek tartanak, a bőrödet is lenyúzzák, az sem elég, bármennyit adsz, az sem elég, méltatlanul bánnak veled, kitagadnak, nem szólnak hozzád, nagyképűek veled, megaláznak, elárulnak, megcsalnak, nem tartanak elég szépnek és kritizálnak folyton, vagy te csinálod mindezt magaddal bűntudatot, szégyent okozva magadnak, akkor van egy jó hírem!

Van számodra egy ingyenes meditációm, amely segít őszintén megbocsátanod azoknak, akik így bánnak veled, vagy akár saját magadnak.

Hidd el, nem mindenkivel teszik ezt meg; csak azokkal csinálják az emberek, akik azt választották leszületéskor, hogy megtanulják ebben a jelen testben a megbocsátást. Tehát az élet olyan embereket küld neked, akik felé megtanulhatod a megbocsátást.

Ha őszinte a megbocsátás önmagadnak, vagy másnak, óriási energiád fog felszabadulni általa. Cserébe kapsz egy teremtő lényt, aki képessé válik rengeteg csoda megvalósítására.

Megbocsátás meditáció >>

***

A kapott hanganyagot kérlek tartsd meg magadnak, értéket képvisel. Köszönöm, ha tiszteletben tartod ezt.

Csodás önfejlődést kívánok:

Marika

Hozzászólás

Rólam

Kriskó Mária vagyok, Theta Healing konzulens és instruktor, Craniosacrális terápiát használó gyógymasszőr.

Legutóbbi bejegyzéseim

Kövess a facebook oldalamon

Változás csodája
-
Mini Ásás

– ONLINE –

DÍJMENTES KONZULTÁCIÓ!