Kriskó Mária Gyógycentrum

6400 Kiskunhalas, Dózsa Gy u. 26.

krisko.maria@gmail.com

Kriskó Mária Gyógycentrum

Kriskó Mária Blog

Örömteli az utad, ha sajátod a célod

tervezés

Év elején sokan terveket készítünk és kitűzzük azokat a célokat, amelyeket meg szeretnénk valósítani.

Hogyan fogjunk a célkitűzéshez? Mi legyen a mozgatórugója a céljainknak?

Ehhez szeretnéd néhány tanácsot adni neked mai levelemben.

Először is, sose hibáztasd magad! Ha valamit nem jól csináltál korábban, az azt jelenti, hogy próbálkoztál és már tudást szereztél azokon a dolgokon keresztül, amiket megtettél. Kialakult benned a kép, hogy a próbálkozásod sikeres volt-e vagy sem, de semmiképpen sem kudarc, hiszen rengeteget tanultál közben. Már el tudod dönteni, hogy legközelebb hogyan csináld vagy hogyan ne csináld.

Nem kell újból tanulnod, mert valamit már megtanultál belőle. A kudarc helyett a lehetőséget lásd a helyzetekből!

Merj a halogatásból a tettek mezejére lépni a megszerzett tudásoddal!

Gondold át azt is, hogy a cél, amelyet szeretnél megvalósítani, valóban a te célod-e? Olyasmire gondolok, mint amikor másoktól átveszünk érzéseket, gondolatokat.

Képzeld el, hogy egy ismerősöd elutazik külföldre és hónapokat tölt gyönyörű tájakon, városokban és végül te is ezt szeretnéd csinálni. Elképzelheted, hogy ez számodra is megvalósul, de végül ráébredsz, hogy nem tudsz annyira örülni neki, mert nem a te célod volt.
 

Mit tehetsz ehelyett? Hogyan döntsd el, hogy mi a te célod?

Vedd elő az egyik célodat, helyezkedj bele, érezz bele és fókuszálj arra, hogy ez a te célod-e vagy sem. Onnan tudod eldönteni, hogy ez a te terved, hogy olyan érzéssel párosul, amelytől a létezésed értelmet nyer, a gondolkodásod szárnyal és minden egyes sejted örül a megvalósulásának.
Jól érzed magad az elért céloddal. Olyasfajta frenetikus érzés ez, ami semmihez sem fogható. Ami örömmel, boldogsággal, elégedettséggel tölt el és az odáig vezető út is egy élhető, szerethető folyamat.

A napokban dolgoztam valakivel, aki óriásit lépett előre, már egy év alatt. De mennyi szenvedés kellett hozzá! Valakit meg akart menteni, mert ez volt az ő programja. Végsőkig kitartott ebben a hitben a kezdeti lépésektől egészen a végéig.

Nem kell, hogy így legyen! Nem kell, hogy szenvedéssel járjon a célig vezető út. Azt is felül lehet írni. Ha az út neked nehézkes, keménységgel jár, nem tetsző, nehéz érzéseket hoz, nyugodtan mondj rá nemet és rugalmasan változtasd a helyzetet.

És ha gondolatodban elérted és megvalósítottad a kitűzött célodat úgy, hogy közben megvan benned az a jóleső érzés, amiről az előbb már írtam, és a szeretteid is féltékenység és irígység nélkül örülnek az eredményednek, tőlük sem ér negatív kritika, akkor a valóságban is el fogod tudni érni ezt a célodat, amit erre az évre tűztél ki.

Ha viszont a körülötted lévőkben bármiféle negatív érzést látsz, akár gúnyolnak, akár megjegyzéseket tesznek, bírálatot kapsz tőlük, megbecstelenítenek, tedd a következőt! Vizsgáld meg egyenként, hogy ezek hogyan érintenek téged, hogyan érzed magad ezektől.

Próbáld ezeket az érzéseket kivenni magadból valamilyen technikával, amit már ismersz és a rendelkezésedre áll, hogy egy teljesen semleges állapotból tudj ránézni a célodra. Ha ebben az új állapotban már úgy látod magad, mint akit örömmel tölt el a cél elérése, jó úton jársz.

Engedd meg azt is, hogy akik körbevesznek téged, legyen az munkatárs, barát, testvér, anya, apa, gyereked, párod, ha rád néznek, vagy te rájuk, akkor együttműködő érzésben részesítsenek téged és te is őket. Ez a valódi cél. Ha ezeket megéled előre és ezeket fel tudod építeni magadban, akkor el tudod érni a célodat is.

Merd meglépni a nehezet is, merj túllépni önmagadon és egyszerűen csak kibontani a szárnyaidat. Mint amikor a pillangó lassan kibújik a bábból megvárva azt a pillanatot, amikor a nap feltölti a véredényeit a szárnyaiban, és beérik az életre: felrepül és élvezi a repülést.
 

Ha szeretnél fejlődni, és a téves programokat, berögzüléseket átírni, felülírni, sikeresen tervezni, szeretettel várlak Theta Healing tanfolyamaimon, vagy személyes konzultáción.


2020. I. negyedéves tanfolyamaim (a részletekhez kattints a tanfolyam nevére):

Áss mélyebbre (Kiskunhalas)2020. január 24-25.
Theta Healing Alap tanfolyam (Kiskunhalas)2020. február 7-8-9.
Theta Healing Haladó tanfolyam (Kiskunhalas)2020. március 2-3-4.
Nyirokmasszázs tanfolyam (Budapest)2020. március 14-15.

A nyirokmasszázs tanfolyamra a kriskomaria@gmail.com címen tudsz jelentkezni.

Hozzászólás

Rólam

Kriskó Mária vagyok, Theta Healing konzulens és instruktor, Craniosacrális terápiát használó gyógymasszőr.

Legutóbbi bejegyzéseim

Kövess a facebook oldalamon

Változás csodája
-
Mini Ásás

– ONLINE –

DÍJMENTES KONZULTÁCIÓ!