Kriskó Mária Gyógycentrum

6400 Kiskunhalas, Dózsa Gy u. 26.

krisko.maria@gmail.com

Kriskó Mária Gyógycentrum

Kriskó Mária Blog

A gátló és negatív hitrendszerek átalakítása: hogyan tudjuk lecserélni őket?

Az életünk során kialakult hitrendszereink mélyen befolyásolják döntéseinket és cselekedeteinket. Ezen belül is kiemelkedően fontos szerepe van a tudatalattinkban megbúvó korlátozó és negatív hitrendszereknek. Ezek a gátló hitek, melyek gyakran a gyermekkorunkban vagy akár előző generációkban formálódnak meg, és hatással vannak mindennapi életünkre.

A Tudatalatti működése és az ott rejlő tartalmak fontossága

Az elméd két fontos részből áll: van egy tudatos és egy tudatalatti része. A tudatos elmédet könnyebben tudod górcső alá venni: ha gondolkodsz, döntéseket akarsz hozni, akkor a tudatos elmédet használod. Ez a részed dönti el, hogy mi a jó és mi a rossz, mi a helyes és mi a helytelen.

Tudatalattid jóval rejtélyesebb az egyszerű szemlélődő számára. Egyrészt tárolja az emlékeidet, érzelmeidet, szokásaidat, önképedet és tulajdonságaidat és mindezen dolgok összekapcsolásait. Másrészt az automatikus testi funkcióidat is ez a rész irányítja: légzésedet, szívverésedet, sejtjeid viselkedését.

Ami miatt igazán érdemes a tudatalatti információkkal foglalkoznod, az az, hogy milyen mértékben befolyásolja a döntéseidet, szokásaidat. Fentebb említettem, hogy a döntéshozatal a tudatos elméd reszortja, de tény az is, hogy a döntéseid nagy százaléka érzelmi indíttatású és legtöbbször utólagosan racionalizálod őket (ezt használják ki sokszor a marketing szakemberek is). Ennek oka, hogy a tudatos működés csupán 8%-a a kapacitásnak, a további 92% a tudatalatti mintáid ráhatása. Ezért is nehéz változtatni a szokásaidon a tudatos szinten: tudatos elméd a maga 12% ráhatási rátájával próbálja megváltoztatni a felszín alatt lévő 92%-ot.

Mik azok a hitrendszerek?

A hitrendszerek a tudatalattidban lévő hiteid összefüggő rendszere, ami befolyásolja cselekedeteidet, döntéseidet. Más mint a gondolat, mert a gondolatok a tudatos elmédben kerülnek felszínre, azt tudatosan átlátod, mérlegeled. A tudatalatti hiteidből is jönnek a gondolatok, de más emberek is adhatnak új gondolatokat.

Hogy alakulnak ki a hitrendszereid?

Leginkább 7 éves korod előtti események, megéléseid határozzák meg hitrendszereidet. Ez az a szenzitív korszak, amikor agyhullámaid még nem álltak át a felnőttkorra jellemző Béta hullámra, ami a kontroll alatt lévő gondolkozást, beszédet szolgálja.

Hozzá kell tennem, hogy életünk előtti létezéseid (prenatális szakasz, előző életek, köztes életek) tapasztalatai és őseid tapasztalati lenyomatai is tudatalattidba vannak elraktározódva. Ezt természetesen mindenki a saját hite szerint kezeli, de azt jó tudni, hogy az, hogy a sejtek emlékeznek őseid tapasztalataira nem újkeletű felfedezés: ez a képesség segíti a mindenkori fajfenntartást minden Földön élő élőlénynél.

Mit szolgálnak a hitrendszereid?

A hitrendszereid elsősorban azért vannak, hogy segítsenek a lelkednek és a jelen személyiségednek, hogy a legjobb úton haladj.

Fontos tudatosan feltárni és értelmezni ezeket a hitrendszereket, mivel ezáltal lehetőségünk nyílik azok átalakítására és a tudatos életvezetésre. A hitrendszereink megértése segíthet abban is, hogy az életünk során jobban eligazodjunk, fejlesszük önismeretünket, és rugalmasabban alkalmazkodjunk az élethelyzetek változásaihoz.

Mikor beszélhetünk gátló vagy negatív hitrendszerekről?

A gátló hitrendszerek egykoron szolgáltak minket, de egy más életszakaszban vagy helyzetben már gátolják előrehaladásunkat.  Szemléletes példa erre (és talán Téged is érint) a világháborúban élt nagyszülők: gyermekkorukban félelemben és élelemhiányban nőttek fel. Elraktározódott tudatalattijukban, hogy ami van, azt meg kell tartani („jó lesz ez még valamire”). Az élelmiszerekből és egyéb tárgyakból gyakran halmoznak fel felesleges mennyiséget, gyakran túleszik magukat és sokszor egészségtelen módon spórolnak (pl. vízzel a mosakodásnál, fűtéssel, amikor amúgy megtehetnék, hogy léleksimogató meleget varázsoljanak otthonukban). Őket már nem szolgálja a régi hitük, hogy „hiány van”, mégis úgy élik a mindennapjaikat, mintha még mindig háború lenne. És ha magadon is észrevetted ezeket, amiket most leírtam, akkor jól sejted: őseid hitrendszere benned is tovább öröklődött.

Hitrendszer átalakítása: a hitmunka

A hitmunka a viselkedés megváltoztatásának eszköze: én elsődlegesen a Theta Healing® technikát használom klienseimnél, ahol théta állapotba viszem őket és ott megkezdjük a tudatalatti feltárását és a hitrendszerek cseréjét.

A Theta Healing® módszerrel való munka során a kliensek érzékelhető változásokat tapasztalhatnak az életük különböző területein, mivel a megváltozott hitrendszerek új perspektívákat és lehetőségeket nyitnak meg számukra. Ez a megközelítés tehát nem csupán a korábbi negatív tapasztalatokra és hitekre koncentrál, hanem azok átalakításával új alapokat teremt a személyes fejlődéshez és boldoguláshoz.

Mi az a theta állapot?

A theta-agyhullám alatt az ellazulás egy nagyon mély állapotába kerülsz, ez az álom előtti állapot. Ilyenkor az agyhullámok 4-7 ciklusú frekvenciára lassulnak. Ez az az szakasz, amit hosszas meditációval értek el az emberek. A theta-agyhullámok működése közben képes vagy a tudatos elme szintje alatti cselekvésekre.

Az, hogy theta állapotban létrejönnek a gyógyulások, már a tudósok figyelmét is felkeltette. Meditáló emberekkel együtt végzett kutatások eredményei magáért beszélnek: stresszoldás, szorongás csökkentése, IQ javítás, két agyfélteke összehangolása, képzeletgazdagság, fájdalomcsillapítás, amit többek között ennek az állapotnak a számlájára írnak a tudományos világban.

Hogy működik a Theta Healing® hitmunka?

A konzultáció alatt mindketten ellazulunk, és segítek, hogy theta állapotba kerülj. A feltétel nélküli szeretet terében megkezdjük a gátló hitrendszereid feltárását. Ebben legtöbbször az érzelmeid segítenek. Miután megtaláltuk azt a pontot, ahol a gátló hitrendszert elsajátítottad, megkezdődik a hitrendszer lecserélése. Mivel lelked egy valamikori haszonért sajátította el az adott hitet, ezt is feltárjuk és a legtisztább verzióra cseréljük.

Amennyiben szeretnéd Te is megtapasztalni a hitmunka erejét, szívesen látlak személyes konzultációmon.

Hozzászólás

Rólam

Kriskó Mária vagyok, Theta Healing konzulens és instruktor, Craniosacrális terápiát használó gyógymasszőr.

Legutóbbi bejegyzéseim

Kövess a facebook oldalamon

Változás csodája
-
Mini Ásás

– ONLINE –

DÍJMENTES KONZULTÁCIÓ!